Vertikalprovning med viner från Tenuta san guido

I många år ansågs Bordeaux viner vara oslagsbara, vinmakare från hela världen gjorde ett försök till att tillverka viner av samma kvalité och druvor. Tanken föddes även på familjens egendom Tenuta San Guido i Toscana. Som resultat släpptes första årgång 1948, men bara för privatbruk. Det var inte förrän 1968 som vinet lanserades för övriga konsumenter och i samband med det föddes ett nytt ikonvin. Vinet fick namnet Sassicaia, ”stenig mark” och efter många år har vinet samma namn även idag.

Välkomna till årets mest exklusiva vertikalprovning med viner från Tenuta san guido. Under provningen kommer Fredrik att berätta allt om producenten, historien och vinerna. Missa inte chansen att få uppleva 5 årgångar av ikonvinet Sassicaia.

När: Den 26:e November

Tid: 18:00-19:30

Pris: 2250kr /person

Anmälan till våra schemalagda provningar görs via vår bordsbokningstjänst på hemsidan.

Ni bokar bord till aktuell tid och dag, antal personer och skriver ”provning” under kommentarer. En förskottsbetalning på halva beloppet per person görs via Swish till nr 1233823747 samma dag ni bokar platsen. Är beloppet inte oss tillhanda senast en vecka efter bokning tappar man sin plats på provningen. Avbokningar som görs efter det datumet återbetalas inte heller. Skriv Provning och respektive datum i meddelandet på Swish.
EX Provning 4/8


Eftersom vinprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknande denna kväll.

Om ni vill att vi håller en speciell provning hör av er till oss på bokning@lenoteca.se och få mer info om vad som är möjligt!
Välkomna!